Tässä lolita tyylinen kokonaisuus .
1418132.jpg
Musta/valkoinen röyhelö/tylli-mekko.
1418149.jpg
Tai vaihtoehtoisesti hame.
1418160.jpg
Söpöt polvisukat.
1418165.jpg
Hameen tai mekon alle alushousut.
1418168.jpg
Valkoinen rypytettypaita(tämä jos käytät hametta)
1418170.jpg
Rannekkeet tai kynsikkäät.
1418172.jpg
Kaulaan kaunis kaulus.
1418176.jpg
Headdress
Tai vaihtoehtoisesti
1418178.jpg


Tässä enemmän sweat(sweet)?lolita tyylisempi kokonaisuus:
1418181.jpg
Söpö mekko.
Tai
1418182.jpg
Hame.
1418184.jpg
Röyhelöpaita hameen kanssa.
1418185.jpg
Hameen kanssa voisi käyttää myös essua.
1418186.jpg
Södet sukat(huomatkaa kauniit kirsikat)
1418190.jpg
Kaulus:`)
1418195.jpg
Headdress
tai
1418197.jpg
Yyber söpö hattu.

Näitten kahdelle asukokonaisuudelle vielä kengät:

1418204.jpg
Nämä sopivat ensimmäisen asukokonaisuuden kanssa (toki voi käyttää toisessakin)
1418211.jpg
Tässä matalapohjaisempi vaihtoehto.
Nämä toiseen vaihtoehtoon:
1418223.jpg


tässä vähän tietoa näistä kahdesta tyylistä:
LOLITA

Lolita-tyyli on japanilainen tyttöjen ja nuorten naisten katutyyli, joka on yleistynyt 2000-luvulla Suomessakin. Lolitatyylejä on erilaisia, kuten Gothic Lolita, Sweet Lolita, Classic Lolita, Wa Lolita, Kuro Lolita, Shiro ja Punk Lolita. Vaikka lolita-nimitys viittaa Vladimir Nabokovin kuuluisaan romaaniin, tyylillä ei ole mitään tekemistä Nabokovin kuvaaman teini-ikäisen seksuaalisuuden kanssa. Lolita-tyylin tarkoitus on näyttää sievältä, ei seksikkäältä. Siksi japanilaiset joskus lausuvat ja kirjoittavat sanan lolita pidennetyllä i-vokaalilla eli muodossa ”lolíta” / roriita, transiltteroinnista riippuen. Lolitasta puhutaan harrastajien kesken usein myös nimityksellä 'loli'.

Lolita-tyyli perustuu hameisiin ja mekkoihin, joissa on lähes aina leveä helma ja pituus yleensä noin polvien kohdalle. Lolitan asusteisiin kuuluvat erilaiset päähineet, korut ja pitsikäsineet. Yleisimpiä kampauksia ovat korkkiruuvikiharat. Peruukit, joissa kiharat pysyvät omia hiuksia helpommin, ovat myös suosittuja. Ehostus on joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta nukkemaisen hillitty. Mukanaan Lolita saattaa kuljettaa mukanaan esimerkiksi päivänvarjoa, käsilaukkua tai jopa nukkea.

Tyylin lähtökohtia ja tärkeimpiä vaikutteita ovat viktoriaanisen aikakauden ja rokokoon lastenvaatteet ja posliininuket. Japanissa tyyli on lähinnä nuorten sunnuntaihuvia, sillä koulupuku rajoittaa pukeutumista arkena.

Tyyliin pukeutujat nähdään usein japanilaisessa samanlaisuutta ja yhtenäisyyttä arvostavassa yhteisössä outoina lintuina. Tyylin arvellaan syntyneen vastareaktiona opiskelun ja työelämän vaatimille univormuille ja paineille.

SWEET LOLITA

Sweet lolita
Lolita -tyyliin pukeutunut tyttö Harajukussa, Tokiossa.

Sweet lolitaa kutsuttiin vain lolita-tyyliksi. Sweet-etuliitteen (japaniksi amai) tyyli sai erotukseksi synkkään Gothic Lolita -tyyliin.

Suosituinta Sweet Lolita -tyyli on 14–21-vuotiaiden tyttöjen keskuudessa, tosin vanhempia ja nuorempiakin löytyy. Sweet Lolita -tyyliset merkkivaatteet ovat kalliita. Asukokonaisuuden hinta saattaa nousta yli 700 euroon.

Sweet Lolita -tyyliin kuuluvat yleensä polvimittaiset posliininukke-tyyliset rimpsumekot ja hameet, pitsiröyhelöiset sukat, runsaat pitsikoristeet, keepit, rusetit, tyllialushameet ja mamelukit. Niissä on vaikutteita historiallisista eurooppalaisista vaatetyyleistä rokokoosta aina 1960-luvulle asti. Vaatteet ovat pastellivärisiä tai värikkäitä erotuksena mustaan tai mustavalkoiseen Gothic Lolitaan. Yleisimpiä värejä ovat vaaleanpunainen tai -sininen. Asusteina suosittuja ovat muun muassa esiliinat, söpöt laukut, pitsikuorrutetut pääkoristeet sekä pitsisomisteiset päivänvarjot. Tyyli nostalgisoi sekä lapsuutta että menneitä aikakausia. Helmat eivät ole koskaan lyhempiä kuin n. 5 cm polven yläpuolelle ja pisimmillään ne yltävät hieman polven alle. Helmat ovat leveitä ja hameen alla käytetään alushametta. Ihoa näkyy useimmiten vähän.

Classic lolita

Classic lolita-tyylissä pukeudutaan murretumpiin, tummempiin ja hillitympiin sävyihin kuin sweet lolitassa. Röyhelöä ja pitsiäkin on vähemmän. Classic lolita -tyylissä suositaan usein tummanpunaista, ruskeaa, tummanvihreää ja -sinistä sekä elegantteja kukkakuvioita. Vaikutelma on elegantin nuoren neidin, ei pikkutytön kuten joskus sweet lolitassa.

Classic lolita on huomattavasti harvinaisempi kuin gothic- tai sweet lolitat, mutta tyylin harrastajia on Suomessakin. Classic lolitan varustukseen kuuluvat tietenkin mamelukit, mekko/hame ja yleensä sweet- sekä gothic lolitaa hienostuneemmat hiuskoristeet, kuten vaikka kukat ja baskerit. Kengät ovat ballerinamaiset tai jopa korkokengät. Classic lolita -vaatteet ovat kalliita siinä missä muutkin lolitavaatteet ja usein kalliimpiakin, sillä tyylissä käytetään runsaasti kalliita materiaaleja, kuten puuvillasamettia.


Punk lolita

Punk lolitassa yhdistyvät punktyyli ja perinteinen lolitatyyli. Punk lolitaan kuuluvat sekä lolitamainen leveä hame, että punk-vaikutteiset yksityiskohdat. Punk lolita-asuun kuuluu monesti pinssejä, kravatteja ja kauluspaitoja sekä skottiruudullisia vaatteita, mutta myös lolita-vaikutteiset rusetit ja pitsit kuuluvat asuun. Punk lolita tyylissä leveät hameet ovat useasti skottiruudullisia ja täynnä pinssejä.

Ehkä teen myös myöhemmin kokonaisuuden punk lolitasta.